Polis tahan pelajar gaduh depan sekolah

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Gambar Hiasan

JOHOR BAHRU: Polis menahan sekumpulan pelajar tingkatan tiga kerana dipercayai terlibat dalam pergaduhan di hadapan sebuah sekolah menengah di kawasan Kempas, petang semalam.

Ketua Polis Johor Bahru Utara Balveer Singh berkata pergaduhan yang berlaku pada jam 3.43 petang itu turut menyebabkan beberapa pelajar menerima rawatan di Hospital Sultanah Aminah kerana mengalami kecederaan luka di kepala serta lebam di kaki dan tangan.

“Siasatan polis mendapati kejadian berlaku berpunca daripada rasa tidak puas hati seorang daripada pelajar yang dibaling pemadam pensil oleh rakan sekelasnya, dua hari sebelum pergaduhan.

“Susulan itu, pihak polis telah membuat beberapa tangkapan dalam kalangan pelajar yang dipercayai terlibat,” katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata kes tersebut disiasat mengikut Seksyen 148 Kanun Keseksaan.

Sehubungan itu, Balveer menasihati agar masyarakat tidak mensensasikan kes tersebut kerana ia boleh memberi implikasi kepada keharmonian berikutan siasatan masih berjalan.

“Polis menasihati masyarakat agar bersikap rasional dalam menyelesaikan sebarang masalah yang dihadapi dan janganlah melakukan perbuatan melulu sehingga boleh dikenakan tindakan undang-undang,” katanya.

Semalam tular beberapa gambar pelajar sekolah dengan ada yang berlumuran darah di aplikasi WhatsApp yang mendakwa terdapat kejadian gaduh di Kempas.- Bernama

Berkaitan