Isu teknikal punca penerbangan lewat, dibatalkan

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
MYAIRLINE sedang gigih berusaha menyelesaikan isu terbabit dan operasi dijangka pulih sepenuhnya dalam beberapa hari akan datang.

KUALA LUMPUR: MYAirline Sdn Bhd (MYAirline) mengenal pasti isu teknikal dialami pesawatnya sebagai punca berlaku kelewatan serta pembatalan penerbangan.

Syarikat penerbangan itu berkata, pasukan kejuruteraannya sedang gigih berusaha menyelesaikan isu terbabit dan operasi dijangka pulih sepenuhnya dalam beberapa hari akan datang.

“Penerbangan terbabit akan diumumkan di laman sesawang kami di bawah (tajuk) ‘Status Penerbangan,’ media sosial dan disampaikan terus kepada penumpang berkenaan menerusi e-mel atau pesanan teks,” katanya dalam satu kenyataan kelmarin.

MYAirline berkata, kelewatan ketibaan pesawat baharu yang boleh menyelesaikan isu terbabit selain berperanan sebagai pesawat ganti, juga adalah antara sebab berlakunya masalah terbabit.

“Kami sedang berusaha bersungguh-sungguh bagi mempercepat penghantaran pesawat baharu.

Ini kerana kami mempunyai dasar dari segi penyediaan pesawat ganti bagi mencapai standard OTP sejak mula beroperasi.

“MYAirline memohon maaf kepada semua penumpang kami di atas kesulitan yang dialami dan amat menghargai kesabaran semua,” katanya.

Penumpang yang memerlukan bantuan lanjut boleh menghubungi ejen sembang secara langsung penerbangan itu menerusi www.myairline.my atau e-mel kepada customercare@ myairline.my. – BERNAMA

Berkaitan