Frenz A muncul juara

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
JUARA...Pemain pasukan Frenz A.

KUCHING: Pasukan Frenz A berjaya merangkul gelaran juara KejohananFutsal Tertutup P.204 Betong, Piala Timbalan Premier Sarawak, Datuk Amar Douglas Uggah Embas 2023.

Kelab handalan dari Debak itu menumpaskan BDR Projek dengan jaringan (2-0) pada aksi final yang berlangsung gelanggang futsal Spaoh, Betong Ahad lepas.

Sekali gus, dengan kejayaan itu menyaksikan barisan pemain Frenz A membawa pulang wang tunai RM7,000 berssma piala dan pingat.

JUARA… Pemain pasukan Frenz A.

Sementara itu, pasukan BDR Projek yang sekadar bergelar naib juara membawa pulang wang tunai RM4,000 termasuk piala dan pingat.

Dalam pads itu, pasukan KBBS B dsn Loy 69 A yang tewas diperingkat separuh akhir masing-masing menerima wang tunai RM1,500 termasuk piala dan pingat selaku pemenang tempat ketiga bersama.

Sementara itu, bintang sensasi pasukan Frenz A, Zuhnun Akmal Kamati dipilih sebagai pemain terbaik perlawanan akhir yang turut menerima wang tunai RM400.

NAIB JUARA… Pasukan BDR Projek.

Majlis penyampaian hadiah telah disempurnakan oleh Pegawai UKAS Betong, Tonny Malang Chabu mewakili Timbalan Premier Sarawak, Datuk Amar Douglas Uggah Embas.

Hadir sama pada majlis itu Presiden Persatuan Bola Sepak Sarawak (FAS), Abang Zulkarnain Abang Abdul Rahman, Presiden Persatuan Bola Sepak Bahagian Betong (BDFA), Abang Suhordie Abang Zaini serta barisan exco FAS yang lain.

Kejohanan tiga hari (24 -26 Februari) itu dianjur Belia Bukit Saban, Betong dan menghimpunkan 32 pasukan.

Berkaitan