Azam JKT bantu Kuching City

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
KEKAL CERGAS... Tahap kecergasan Joseph Kalang Tie (depan) sentiasa menimbulkan kegerunan kepada pasukan lawan.

KUCHING: Penyerang berpengalaman luas, Joseph Kalang Tie berazam membantu Kuching City FC (KC FC) untuk tampil cemerlang sepanjang melalui kempen Liga Super 2023.

Dengan cuba melabur kudrat sebaik mungkin apabila diberi peluang beraksi pada setiap perlawanan.

“Ini musim pertama kami dalam kancah Liga Super 2023, setentunya saya akan cuba memberikan persembahan terbaik bagi memastikan pasukan Kuching City beroleh kejayaan,” ujar Joseph ketika mengulas sasarannya pada musim ini.

KEKAL CERGAS… Tahap kecergasan Joseph Kalang Tie (depan) sentiasa menimbulkan kegerunan kepada pasukan lawan.

Menurut Joseph, walaupun sedar tugas mencabar menanti dirinya dan rakan-rakan pada musim ini mengambil kira reputasi hebat dimiliki pasukan lain.

Akan tetapi, beliau yakin segalanya tidak mustahil untuk digapai dan yang penting dia dan rakan sperjuangan harus fokus serta sentiasa bersemangat.

“Jika melihat semangat yang dipamer rakan seperjuangan ketika ini, saya percaya kami mampu bersaing dengan pasukan lain walaupun hakikat status kami sebagai pendatang baharu dalam Liga Super 2023,” tambah bekas penggempur skuad kebangsaan itu.

Joseph yang memasuki musim keempat bersama The City Boys mendedahkan, amalan pemakanan yang sihat dsn teratur selain rehat yang mencukupi antara rahsia dirinya sentiasa cergas ketika beraksi meskipun usia dirinya kini sudah mencecah 36 tahun.

Berkaitan