Saturday, December 3, 2022

Turun mengundi PRU-15: Belia perlu tunaikan tanggungjawab

Secara Rawak

KUCHING: Setiap seorang, termasuk golongan belia 18 tahun ke atas perlu turun menjalankan tanggungjawab sebagai pengundi pada pilihan raya kali ini.

Menurut Timbalan Menteri di Jabatan Premier Sarawak (Undang-Undang, MA63, Perhubungan Negeri-Persekutuan) Datuk Sharifah Hasidah Sayeed Aman Ghazali hal ini kerana semua pengundi baharu sudah berdaftar secara sendiri di dalam sistem.

“Justeru, pengundi baharu khususnya belia perlu prihatin, ambil tahu kawasan untuk mengundi melalui sistem dalam talian.

Sharifah Hasidah ketika ditemu bual wartawan selepas merasmikan Majlis Penyampaian Hadiah Karnival Sukan Saberkas (KASUS) Samariang 2022.

“Saya pohon agar semua turun padang untuk menunaikan tanggungjawab yang diamanahkan sebagai rakyat di kawasan masing-masing,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemu bual selepas merasmikan Majlis Penangguhan KASUS 2022, di Hotel Penview, di sini, semalam.

Sementara, beliau turut mendedahkan kepada wartawan bahawa dirinya juga tidak tahu bila PRU ke-15 akan diadakan.

“Bagaimanapun, kita di peringkat akar umbi sentiasa bersedia untuk berdepan PRU bila-bila masa.

“Malah, Gabungan Parti Sarawak (GPS) juga bekerja keras untuk memastikan kita boleh menang dengan bergaya kelak,” katanya.

Ikuti Facebook Kami

Artikel Terbaru