Friday, August 12, 2022

Pemilik nama terpanjang dunia

Secara Rawak

TEXAS: Sandra Williams, dari Texas, ingin memastikan nama anak perempuannya unik, tetapi bukannya sekadar mencipta nama yang luar biasa, dia memutuskan untuk memfokuskan pada panjangnya dan memberikannya nama sepanjang 1,019 huruf.

Dia mengambil masa enam tahun menghasilkan idea nama, yang merupakan gabungan filem, kereta dan saudara-mara.

Semasa di temu ramah oleh Oprah pada 1997 ketika anaknya berusia 12 tahun, ibunya memberitahu: “Saya berhasrat melakukan sesuatu untuk memecahkan Rekod Dunia Guinness. Saya perlu memastikan nama dia akan menjadi benar-benar unik.”

Sandra Williams memutuskan mendapat keunikan itu dengan menghasilkan nama yang sangat panjang untuk bayi perempuannya yang dilahirkan pada 12 September 1984 dahulu.

Namanya dalam sijil lahir ialah Rhoshandiatellyneshiaunneveshenk Koyaanisquatsiuth Williams.

Bagaimanapun tiga minggu kemudian mereka memutuskan ia tidak cukup panjang dan memfailkan pindaan menjadikannya sebanyak 1,019 huruf.

Mereka juga menambah 36 huruf pada pertengahan namanya. Perubahan itu menjadikan namanya menjadi:

Rhoshandiatellyneshiaunneveshenkescianneshaimondrischlyndasaccarnae renquellenendrasamecashaunettethalemeicoleshiwhalhinive’onchellecaundenesh eaalausondrilynnejeanetrimyranaekuesaundrilynnezekeriakenvaunetradevonneya vondalatarneskcaevontaepreonkeinesceellaviavelzadawnefriendsettajessicanneles ciajoyvaelloydietteyvettesparklenesceaundrieaquenttaekatilyaevea’shauwneorali aevaekizzieshiyjuanewandalecciannereneitheliapreciousnesceverroneccalovelia tyronevekacarrionnehenriettaescecleonpatrarutheliacharsalynnmeokcamonaeloies alynnecsiannemerciadellesciaustillaparissalondonveshadenequamonecaalexetiozetia quaniaenglaundneshiafrancethosharomeshaunnehawaineakowethauandavernellchishankcarl inaaddoneillesciachristondrafawndrealaotrelleoctavionnemiariasarahtashabnequcka gailenaxeteshiataharadaponsadeloriakoentescacraigneckadellanierstellavonnemyiat angoneshiadianacorvettinagodtawndrashirlenescekilokoneyasharrontannamyantoni aaquin ettesequioadaurilessiaquatandamerceddiamaebellecescajamesauwnneltomecapolotyoajohny aetheodoradilcyana.

Sijil lahir baru sepanjang dua kaki.

Biarpun memiliki nama yang panjang, keluarga dan rakannya hanya memanggilnya Jamie, lapor Mirror.

Menurut Sandra, mengajar nama tersebut kepada Jamie agak sukar.

Dia terpaksa merakam nama itu pada pita dan memainkannya kepada anaknya berulang kali.

Bagi Jamie pula walaupun menghadapi masalah logistik gara-gara nama yang luar biasa itu, dia menyukai namanya dan menjelaskan kemasyhuran yang dibawanya bermakna dia dapat melancong dengan percuma.

Ikuti Facebook Kami

Artikel Terbaru