Thursday, August 18, 2022

Lelaki guna papan iklan untuk cari jodoh

Secara Rawak

BIRMINGHAM: Seorang lelaki bujang di UK mendapat perhatian ramai selepas mengiklankan dirinya di papan iklan besar dalam usahanya mencari seorang isteri.

Muhammad Malik menubuhkan laman sesawang yang dinamakan Findmalikawife.com dan membeli beberapa tempat simpanan pengiklanan di seluruh Birmingham untuk mencari bakal pasangan hidupnya, lapor Birmingham Live.

Usahawan berusia 29 tahun itu boleh dilihat tersenyum ketika dia secara berseloroh meminta untuk “diselamatkan” daripada perkahwinan yang diatur pada papan iklan yang muncul di seluruh bandar Birmingham dan di Manchester.

“Selamatkan saya daripada perkahwinan yang diatur,” baca papan iklan, bersama pautan ke laman sesawangnya.

Malik yang berasal dari London tetapi menganggap Birmingham rumah keduanya, berkata dia tidak menentang idea perkahwinan diatur, tetapi mahu “mencuba dan mencari jodoh dengan caranya sendiri terlebih dahulu.”

Saya masih belum menemui gadis yang sesuai.

Memandangkan ia sesuatu yang agak sukar, saya terpaksa menggunakan papan iklan untuk dilihat!” jelasnya di laman sesawangnya.

Sejak dia memasang papan iklan pada Sabtu lepas, Malik berkata dia menerima beratus-ratus mesej, namun masih belum ada masa untuk menelitinya, katanya semasa ditemu ramah BBC.

Papan iklannya akan kekal sehingga 14 Januari.

Ikuti Facebook Kami

Artikel Terbaru