Friday, December 3, 2021

BN rakam ucapan terima kasih kepada rakyat Melaka

Secara Rawak

KUALA LUMPUR: Dewan Tertinggi Barisan Nasional (BN) merakamkan terima kasih kepada rakyat Negeri Melaka yang melaksanakan tanggungjawab pengundian dalam kerangka demokrasi berparlimen Malaysia pada pilihanraya negeri itu Sabtu lalu.

Justeru kata Pengerusinya, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, dengan penuh kerendahan jiwa dan kesedaran dhamir, parti itu mengucapkan kesyukuran kepada Tuhan dan terima kasih kepada rakyat negeri Melaka atas sokongan padu yang diberikan.

“Tahniah diucapkan kepada calon-calon BN yang memenangi 21 kerusi dari keseluruhan 28 kerusi DUN Melaka. Dewan Tertinggi BN juga merakamkan penghargaan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob atas komitmen memastikan PRN Melaka berjalan dengan aman dan sempurna,” katanya dalam satu kenyataan.

“Dewan Tertinggi BN juga turut mengucapkan penghargaan terima kasih kepada Pengarah Pilihanraya BN Melaka, Datuk Seri Mohamad Hasan atas kemantapan menggerakkan pasukan dan usaha gigih sebelum dan semasa proses pilihan raya,” katanya.

Ahmad Zahid seterusnya menambah Dewan Tertinggi BN juga mengucapkan terima kasih kepada Penasihat BN, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak, BN Negeri Melaka dan negeri-negeri angkat yang bekerja keras dan bersama dalam satu wadah bagi mengorak kemenangan BN yang bersejarah kali ini.

“Dewan Tertinggi BN turut menzahirkan penghargaan kepada pasukan barisan hadapan, SPR, dan pasukan beruniform yang berusaha memastikan kelancaran perjalanan proses pilihan raya dalam suasana pandemik Covid-19,” ujarnya lagi.

Kata beliau, Pilihan raya Negeri Melaka menjadi penanda aras penting untuk proses muhasabah, menginsafi kelemahan, menilai kemampuan dan melakukan perekayasaan BN secara konstruktif.

Ikuti Facebook Kami

Artikel Terbaru