Tuesday, August 9, 2022

Polis tahan pensyarah wanita tokan dadah di Miri

Secara Rawak

MIRI: Seorang pensyarah wanita institusi swasta dan dua lelaki disyaki tokan dadah ditahan polis bagi membantu siasatan penemuan dadah pelbagai jenis dianggarkan bernilai RM49,960.70 di dua lokasi serbuan berasingan, pada Isnin.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Sarawak Asisten Komisioner Jasmirol Jamaluddin berkata, kesemua barangan dadah yang dirampas merangkumi 469.89 gram Ketamin, 194.54 gram serbuk campuran Ekstasi, dan ganja sebanyak 2.05 gram.

Menurutnya, kejayaan tersebut hasil penahanan awal seorang lelaki oleh Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik IPK Sarawak di dalam sebuah kereta di tempat letak kereta sebuah pusat perniagaan berhampiran Jalan Bendahara sekitar jam 7.06 malam.

“Hasil pemeriksaan pasukan serbuan menemui tiga batang rokok berisi dadah jenis ganja seberat dua gram dan sepeket plastik lut sinar mengandungi enam peket plastik lut sinar berisi serbuk putih disyaki Ketamin seberat 6.40 gram.

“Bertindak atas maklumat dan dipandu arah oleh suspek pertama, pasukan serbuan telah menyerbu sebuah rumah yang beralamat di Taman Desa Seri pada jam 8.15 malam dan menahan dua individu iaitu seorang lelaki dan wanita serta menjumpai pelbagai jenis dadah di dalam bilik tidur rumah tersebut,” katanya menerusi satu kenyataan hari ini.

Ikuti Facebook Kami

Artikel Terbaru