Tuesday, November 29, 2022

Jentera parti di Balai Ringin diseru siap sedia hadapi kemungkinan PRN, PRU

Secara Rawak

BALAI RINGIN: Jentera parti diseru supaya sentiasa bersedia bagi kemungkinan berlangsungnya Pilihan Raya Negeri (PRN) serentak dengan Pilihan Raya Umum (PRU) pada bila-bila masa.

Perkara tersebut ditekankan oleh Menteri Belia Dan Sukan Sarawak, merangkap Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Balai Ringin, Datuk Snowdan Lawan dalam Program Randau GPS di Depo Balai Ringin pada Rabu.

Beliau turut menyeru agar rakyat berfikir secara mendalam dan terus memberi sokongan kepada kerajaan demi hak negeri Sarawak dan rakyat secara amnya.

Ujarnya, beliau akan sentiasa memastikan pembangunan di kawasan-kawasan Balai Ringin akan terus berkembang dan diteruskan demi kesejahteraan rakyat di kawasan ini.

“Banyak perancangan bagi memajukan kawasan ini telah dibuat seperti sektor pembangunan belia, pelancongan, pertanian dan kesemua ini adalah berdasarkan kesesuaian di setiap zon atau kawasan.

“Rakyat di kawasan ini perlu sedar dan memilih wakil rakyat di kawasan ini yang boleh memberi pembangunan kepada Balai Ringin,” katanya.

Tegasnya lagi, kerajaan Sarawak di bawah Gabungan Parti Sarawak (GPS) adalah satu-satunya kerajaan yang amat prihatin kepada rakyat kerana banyak bantuan  yang telah diberikan seperti Bantuan Khas Sarawakku Sayang, Bantuan Semasa PKPP, Kenyalang Gold Card dan banyak lagi bantuan lain yang memberi kesejahteraan kepada rakyat.

Dalam program itu, beliau turut menyampaikan cek Projek Kecil Luar Bandar (MRP) berjumlah RM257,000 kepada 26 JKKK dan Biro Wanita di kawasan Balai Ringin. 

Ikuti Facebook Kami

Artikel Terbaru