KUCHING: Sekarang para penduduk dan tetamu bandar Sibu dan Sarikei boleh menempah perjalanan melalui aplikasi mudah alih di perkhidmatan antarabangsa Maxim dan laman sesawang taximaxim.com/my.

Kos perkhidmatan diketahui dengan serta-merta selepas laluan ditunjukkan. Kos tidak bergantung kepada keadaan trafik lalu lintas dan tidak berubah di akhir perjalanan anda. Dengan ini, penumpang boleh merancang kos pengangkutan dengan mudah.

Antara ciri unik aplikasi ialah keupayaan untuk membuat pra-tempahan dan menunjukkan laluan yang kompleks dari beberapa alamat, komunikasi rahsia secara percuma dengan pemandu. Dalam permintaan untuk tempahan, anda boleh memberitahu mengenai pengangkutan bagasi atau binatang, meminta pertolongan pemandu, menyatakan wang tukar yang diperlukan sebagai baki.

Pengguna yang ingin memberitahu orang lain di mana beliau pergi boleh menghantar pautan peta dengan laluan perjalanan. Ianya mudah apabila anda perlu menjemput rakan-rakan ketika dalam perjalanan, atau memastikan perjalanan orang yang disayangi berjalan lancar.

Tempahan dilakukan oleh rakan perkhidmatan – syarikat teksi dan pemandu pengangkutan individu. Di dalam aplikasi Taxsee Driver, mereka memilih jenis pengangkutan yang mereka gunakan dan melihat tempahan di kawasan-kawasan berbeza di bandar.

Ketika ini, aplikasi terus menunjukkan kos tempahan dan membolehkan anda melengkapkan tempahan yang seterusnya. Oleh itu pemandu pengangkutan sentiasa mengetahui jumlah pendapatan mereka, mengurangkan masa melahu dan menjimatkan bahan api.

Perkhidmatan Maxim muncul di Malaysia pada musim luruh tahun 2018. Sekarang perkhidmatan syarikat ini boleh digunakan di 35 buah bandar di negara ini.