Friday, August 19, 2022

Pemimpin UMNO: Semua orang kena tipu

Secara Rawak

KUALA LUMPUR: Pemimpin UMNO, Mohd Puad Zarkashi berkata, begitu dasyat sekali kerajaan Pakatan Harapan mahu mendera bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

“Mereka masih gagal untuk mendakwa Najib atas isu utama iaitu mencuri duit 1MDB. Maka akta AMLA digunakan untuk menzalimi Najib,” katanya dalam kenyataan melalui Facebook hari ini.

“Lihatlah betapa menggelabahnya Tun M bila diasak dengan soalan panas oleh Zainab Badawi moderator Hard Talk BBC London. Mahathir jelas hipokrit bila ditanya tentang RM2.6 bilion,” katanya.

Pada Dr Mahathir, kata Puad, mustahil ada negara walaupun Raja Saudi mahu memberi wang yang sebegitu banyak.

“Justeru pada beliau wang itu dicuri daripada 1MDB. Sedarkah Mahathir, Najib telah membuktikan dengan dokumen bahawa wang itu telah dipulangkan dan pasti bukan kepada 1MDB,” katanya lagi.

“Bila ditanya oleh Zainab Badawi, bukti wang itu dicuri daripada 1MDB? Menurut Mahathir, ia dinyatakan dalam saman DOJ Amerika. Nampak sangat Tun M mereka reka jawapan,” ujarnya.

“DOJ Amerika tidak pernah menamakan Najib sebagai suspek. DOJ hanya memohon saman sivil untuk membekukan aset Jho Lo dan Riza Aziz. Bahkan hingga ke hari ini sebarang perbicaraan tidak pernah berlaku.

DOJ juga tidak pernah memanggil 1MDB untuk ditanya apakah ada wang 1MDB hilang kerana dicuri,” katanya.

“Kemudian Tun M kata biarkan Mahkamah buat keputusan. Apakah Mahathir lupa saman terhadap Najib hanya berkaitan isu SRC International dan saman AMLA? Tidak ada yang berkaitan dengan mencuri duit 1MDB,” jelasnya.

“Apatah lagi SPRM sendiri mengakui siasatan kes 1MDB baru selesai 60%. Patutlah Tun M menggelabah. Sebenarnya Zainab Badawi berjaya mendedahkan hipokrasi Mahathir termasuk berbohong mengenai kes sodomi Anwar. Semua orang ditipu,” katanya dalam kenyataan itu lagi.

“Justeru apa pun tuduhan nanti mengenai 1MDB ia hanya konspirasi untuk melenyapkan Najib dan mencemarkan UMNO,” katanya. –Sarawakvoice

Ikuti Facebook Kami

Artikel Terbaru