Tuesday, December 6, 2022

Kes ‘video anjing’ ke Pejabat Timbalan Pendakwa Raya

Secara Rawak

KUALA LUMPUR: Kertas siasatan terhadap pemuzik kontroversi Namewee berhubung klip video berunsur hinaan yang dimuat naik menerusi media sosial akan diserahkan kepada Pejabat Timbalan Pendakwa Raya hari ini.

Ketua Polis Negara Tan Sri Mohamad Fuzi Harun berkata perintah reman terhadap penyanyi rap itu juga tamat hari ini.

“Polis akan menunggu arahan selanjutnya daripada Pejabat Timbalan Pendakwa Raya,” katanya kepada pemberita selepas Perhimpunan Bulanan Peringkat Bukit Aman anjuran Jabatan Siasatan Jenayah Komersil, di sini hari ini.

Beliau mengulas perkembangan kes Namewee, 34 atau nama sebenarnya Wee Meng Chee yang direman sejak Jumaat lalu selepas ditahan polis pada Khamis bagi membantu siasatan berhubung satu klip video berunsur hinaan terhadap agama yang boleh membawa implikasi negatif kepada perpaduan dan keharmonian kaum di negara ini.

Namewee dikatakan memuat naik klip video yang didakwanya bersempena Tahun Baharu Cina yang antara lain memaparkan sekumpulan individu memakai topeng anjing melakukan tarian berbaur lucah berdekatan Bangunan Perdana Putra yang menempatkan Pejabat Perdana Menteri di Putrajaya.–BERNAMA

Ikuti Facebook Kami

Artikel Terbaru