Monday, November 28, 2022

Remaja tegur 2 lelaki, cedera parah ditetak

Secara Rawak

JOHOR BAHRU: Seorang remaja lelaki cedera parah di bahagian belakang dan kepala akibat ditetak kerana menegur 2 lelaki yang memasang muzik kuat daripada pembesar suara kereta di Flat Jalan Tasek 64, Bandar Seri Alam, Pasir Gudang awal pagi semalam.

Ketua Polis Daerah Seri Alam, Supt Jokhiri Abd Aziz berkata kejadian berlaku pada jam 2.05 pagi apabila mangsa berusia 17 tahun diserang oleh kira-kira 15 lelaki di kawasan perumahan itu.

Katanya, kejadian dipercayai berpunca apabila mangsa menegur dan menasihati 2 daripada suspek kerana memasang muzik dengan kuat menggunakan pembesar suara kereta mereka yang diletakkan di kawasan flat tersebut.

“Teguran itu menyebabkan pertengkaran dan pergaduhan kecil sebelum sekumpulan suspek lain iaitu rakan kepada 2 suspek yang awal, datang menaiki sebuah kereta dan beberapa motosikal.” katanya dalam kenyataan hari ini.

Berdasarkan siasatan, sekumpulan lelaki itu kemudiannya mengerumuni mangsa di mana beberapa suspek membawa parang dan pisau dan menyerang mangsa hingga mengakibatkan kecederaan parah di bahagian belakang badan dan kepala mangsa, katanya.

“Kesemua suspek dipercayai bukan penghuni kawasan flat tersebut,” katanya.

Jokhiri berkata mangsa cedera parah itu kemudiannya dihantar dan dirawat di Hospital Sultan Ismail (HSI) dan kini berada di bawah pengawasan rapi pihak hospital.

Kes disiasat mengikut Seksyen 148 Kanun Keseksaan (merusuh dengan senjata) dan Seksyen 326 Kanun Keseksaan (mendatangkan cedera parah dengan senjata).

Beliau berkata sehingga kini belum ada tangkapan dibuat dan pihak polis sedang giat memburu suspek terlibat.

“Orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat diminta menghubungi balai polis berhampiran untuk membantu siasatan,” kata Jokhiri. – Bernama

Ikuti Facebook Kami

Artikel Terbaru