Pakatan Harapan cuba baiki imej sebelum PRU14 – Annuar

0
7

KOTA BHARU: Struktur kepimpinan baharu Pakatan Harapan adalah usaha pembangkang untuk memperbaiki imej mereka sebelum Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

Ketua Penerangan UMNO Tan Sri Annuar Musa berkata mereka cuba melindungi hakikat bahawa pakatan pembangkang itu sebenarnya dipimpin oleh DAP.

“Mereka sangka pilihan raya sudah dekat dan mereka kelam-kabut, mereka cuba mengeluarkan satu senarai kepimpinan yang sebenarnya menggambarkan mereka berhadapan dengan masalah dan cuba melindungi keadaan sebenar bahawa Pakatan Harapan dipimpin oleh DAP,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menyertai Larian Obor Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017) yang kini dalam siri jelajah negara, di Parlimen Ketereh di sini, pada Jumaat.

Annuar yang juga Anggota Parlimen Ketereh percaya pakatan itu tidak kukuh kerana pelantikan barisan pimpinannya tidak dibuat secara konsensus.

Semalam, Pakatan Harapan mengumumkan struktur kepimpinan baharu yang diterajui Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) Tun Dr Mahathir Mohamad selaku Pengerusi, Datuk Seri Anwar Ibrahim (PKR-Ketua Umum) dan Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail (PKR-Presiden).

Pakatan itu turut menamakan Tan Sri Muhyiddin Yassin (PPBM), Lim Guan Eng (DAP) dan Mohamad Sabu (Amanah) sebagai Timbalan Presiden. Bernama